spacer
spacer
 

André Greipel grijpt laatste kans in de Giro
Written by admin   
Thursday, 27 May 2010 17:03

André Greipel heeft eindelijk zijn ritzege in de Giro beet. De Duitse sprinter van Team Columbia greep in Brescia zijn laatste kans, hij was de snelste in een massasprint. Voor Greipel is het de twaalfde zege van het jaar. David Arroyo behoudt de roze leiderstrui.

In de kortste Giro-etappe (151 km) koos onze landgenoot Olivier Kaisen al voor de derde keer in deze editie van de Ronde van Italië het hazenpad.

De renner van Omega Pharma-Lotto kreeg de Italiaan Marangoni mee. Meer dan 2,5 minuut kregen de twee vluchters echter niet, maar toch werden ze pas in de straten van Brescia gegrepen.

Kaisen zette zich op drie kilometer voor de finish recht, Marangoni hield het nog een kilometer langer uit. Zonder Farrar, McEwen en Petacchi zagen Brown, Greipel en Henderson hun kans schoon.

Team Sky loodste Henderson perfect naar de sprint, maar tegen Greipel kon hij niet op. De Duitser moest lang wachten, maar heeft nu eindelijk zijn ritzege beet in deze Giro.

"Dit is een zege voor de ploeg, want zij hebben mij in deze Giro gehouden", zei Greipel. "In het begin was ik wat ziekjes en daarom miste ik de kracht om te spurten. Maar het team heeft mij door dik en dun gesteund."

(sporza.be)

 

Advertenties