spacer
spacer
 

Alberto Contador bevestigt deelname Giro d'Italia 2011
Written by admin   
Thursday, 03 March 2011 10:49

Alberto Contador heeft bevestigd dat hij op zoek gaat naar een tweede overwinning in de Ronde van Italië 2011. "De Giro is mijn eerste grote doel van het seizoen", klinkt het in de Gazzetta dello Sport. "Ik heb de voorbije week het parcours bekeken en het ziet er interessant uit. Er zijn mijns inziens wel zes koninginnenritten. Het wordt loodzwaar."


Contador won de Giro d'Italia in 2008 . Dat was een complete verrassing omdat 'El Pistolero' als het ware van het strand werd geplukt toen Astana in extremis alsnog kon deelnemen aan de rittenkoers. "Ik heb er goede herinneringen aan overgehouden. De Italianen begrijpen wat wielrennen is. Ik heb er een passie gevoeld die nergens anders te vinden is."

Daarnaast hoopt de nieuwe poulain van Bjarne Riis om ook zijn vierde Tourzege binnen te rijven. "Als ik mag rijden welteverstaan. Het is een verschrikkelijk harde tijd geweest. Ik heb veel geleden. Ik ben nu meer gereserveerd, meer in mezelf gekeerd. Ik ben volledig veranderd." Contador rijdt de Ronde van Murcia, de Ronde van Catalonië en de Ronde van Castillië en Leon als voorbereiding op de Giro. Tussendoor betwist hij ook de Waalse Pijl.

 

Advertenties