spacer
spacer
 

HTC wint ploegentijdrit in Giro, Lotto verrassend vierde
Written by admin   
Sunday, 08 May 2011 14:47

HTC-Highroad heeft de eerste etappe in de Giro, een ploegentijdrit van 19,3 kilometer in de straten van Turijn, gewonnen. Marco Pinotti wordt zo de eerste rozetruidrager. Het Radioshack-team van Robbie McEwen strandde op tien seconden op de tweede plek. Liquigas eindigde derde. Dé stunt van de dag kwam echter op naam van Omega Pharma-Lotto, dat op basis van de honderdsten seconde net buiten het podium viel.

© reuters

Het team van Marc Coucke mocht als eerste van start gaan en zette met 21'21" een heuse toptijd neer. Niet evident met enkel Sebastian Lang als toptijdrijder in het team, aangevuld met jonge Belgische leeuwen Jan Bakelants, Bart De Clercq, Francis De Greef, Gert Dockx, Olivier Kaisen en Klaas Lodewyck. De buitenlanders Jussi Veikkanen en Adam Blythe rondden het negental af.

Maar liefst twaalf teams zouden er hun tanden op stukbijten. De hoop op een mirakel groeide, maar dan zetten de mannetjes van Mark Cavendish de puntjes op de i. Niemand kon nog tippen aan hun 20'59". Vermits de 'Manx Express' bij het finishende vijftal zat, kan hij allicht morgen dankzij de bonificaties al een gooi naar roze doen.

Nibali beste klassementsrenner
Bij de favorieten voor de eindzege deed Vincenzo Nibali (Liquigas) de beste zaak. Hij zette Michele Scarponi (Lampre) en Alberto Contador (Saxo Bank) op respectievelijk twee en acht seconden. Grotere averij was er voor Roman Kreuziger, Denis Menchov en Joaquin Rodriguez, die al respectievelijk 28", 31" en  42" op de Italiaan moeten zien goed te maken.

Voor Omega Pharma-Lotto was de vierde plaats een opsteker. "Voor iedereen een verrassing, ook voor de renners, maar vergeet niet dat we vorig jaar toch ook al zevende waren", aldus ploegleider Marc Wauters. "Deze prestatie en deze mooie uitslag geven ons 'moral' om ons doel van zoveel mogelijk aan te vallen de komende weken waar te maken." 

 ( bron hln.be ) 

 

Advertenties