spacer
spacer
 

Wouter Weylandt maakt dodelijke val in derde rit Giro d'Italia
Written by admin   
Monday, 09 May 2011 15:55

Wouter Weylandt is tijdens de derde rit in de Ronde van Italië 2011 om het leven gekomen bij een zware valpartij. De renner van Team Leopard-Trek botste op zo'n 25 km van de finish in de afdaling van de Passa del Bocco tegen een muur en bleef roerloos op het asfalt liggen. Het medische team van Giro-dokter Tredici moest hartmassage toepassen bij Weylandt, die hevig bloedde. Volgens de eerste berichten zou Weylandt met zijn linkerpedaal een muur geraakt hebben, waarna hij een twintigtal meter door de lucht vloog.

Een helikopter kwam ter plaatse om Weylandt naar het ziekenhuis af te voeren, maar het duurde een hele tijd vooraleer het toestel in de buurt van het ongeval kon landen. Iets na 17 uur was dat eindelijk het geval, ruim drie kwartier na de verschrikkelijke valpartij van Weylandt. De helikopter landde op enkele honderden meters van de rampscène, waar Weylandt op dat moment nog altijd lag.

Weylandt zou oorspronkelijk de Giro niet rijden, enkel de Vuelta stond dit jaar op zijn programma. Omdat zijn ploegmaat Daniele Bennati bij een val in de Ronde van Romandië zijn sleutelbeen brak, werd Weylandt in extremis naar de Giro gestuurd om in de vlakke ritten voor een etappezege te gaan. Vorig jaar won Weylandt de derde etappe van de Giro in Middelburg. De 26-jarige Belg zou in september voor de eerste keer vader worden.

De organisatie van de Giro besliste nog tijdens de rit de podiumceremonie na de derde etappe te annuleren. Angel Vicioso won de spurt van een klein groepje voor David Millar, die de nieuwe roze trui wordt, en Pablo Lastras.

 

Advertenties