spacer
spacer
 

Vierde Giro-rit is één groot eerbetoon aan Weylandt
Written by admin   
Tuesday, 10 May 2011 17:02

De vierde, geneutraliseerde, rit in de Ronde van Italië is één groot eerbetoon geworden aan Wouter Weylandt. Alle renners - mét de renners van Leopard-Trek - reden samen in peloton van Genua naar Livorno. Team Leopard-Trek, Weylandts team, reed mét Tyler Farrar als eerste over de streep.

De vierde etappe telt niet mee voor het klassement, uit respect voor Wouter Weylandt, die maandag om het leven kwam na een zware val.

De etappe begon met een minuut stilte. Italiaanse militairen speelden het trompetstuk Il Silenzio. Weylandts ploegmaats van Leopard-Trek stonden vooraan aan de start, de renners met de klassementstruien daarachter en nog iets verder de rest van het deelnemersveld.

Tijdens de 216 kilometer tussen de twee steden nam elk team 10 kilometer voor zijn rekening. De voorlaatste beurt was voor Garmin, het team van rozetruidrager David Millar.

De laatste kilometers was Leopard-Trek aan de beurt. Garmin-renner Tyler Farrar, de boezemvriend van Weylandt, reed in tranen tussen de acht Leopard-renners in. Zij aan zij kwamen ze als eersten over de streep, een beklijvend moment. Millar en de rest volgden.

Vanavond beslissen de renners van Leopard-Trek in samenspraak met het management of ze ook morgen nog aan de start komen.

(bron : sporza .be )

 

Advertenties