spacer
spacer
 

Ventoso schiet in de roos in zware zesde Giro-rit
Written by admin   
Thursday, 12 May 2011 16:47

Francisco Ventoso (Movistar) heeft de zesde rit in de Ronde van Italië gewonnen, een etappe van Orvieto naar Fiuggi Terme over 216 kilometer. In een spurt bergop hield hij Alessandro Petacchi af, die de laat ontsnapte Danilo Di Luca (Katusha) moest terughalen. Krachten die hij tekortkwam om de Spanjaard te counteren. Roberto Ferrari (Androni) eindigde als derde, voor Di Luca. Vroege vluchter Kristof Vandewalle (Quick.Step) reed een bijzonder sterke wedstrijd, maar sneuvelde anderhalve kilometer voor het einde.

Sterke Vandewalle

Vandewalle en Frederik Veuchelen (Vacansoleil-DCM) glipten vandaag mee in een vroege ontsnapping met Sasha Modolo, Jussi Veikanen en Yaroslav Popovych. Met de streep in zicht joegen de sprintersploegen op een geaccidenteerd parcours echter het tempo de hoogte in, waardoor de maximale voorsprong van 5'40" smolt als sneeuw voor de zon. Voorin bleef enkel Vandewalle over. De 26-jarige derdejaarsprof werd op anderhalve kilometer van de streep door het jagende peloton gegrepen.

Petacchi valt helemaal stil

De Lampre-ploeg van Petacchi - Mark Cavendish was al een tijdje gelost - trok daarna de spurt aan, maar vrijbuiter Di Luca (Katusha) leek met een uitval nog roet in het eten te strooien. Uiteindelijk kwam Petacchi toch nog in stelling, maar Ventoso ging in de laatste 25 meter nog over de stilvallende Petacchi. Na een rit in de Tour Down Under, een in de Ruta del Sol en twee in de Ronde van Castilië en Leon was het voor de 29-jarige Ventoso de vijfde overwinning van het seizoen.

Eerste aankomst bergop

Morgen staat de zevende etappe in de Giro op het programma, een rit over 100 kilometer tussen Maddaloni en Montevergine di Mercogliano, de eerste echte aankomst bergop in deze Giro

( bron: hln.be )

 

Advertenties