spacer
spacer
 

Bart De Clercq wint eerste bergrit in de Giro
Written by admin   
Friday, 13 May 2011 16:05

De Belg Bart De Clercq (24) heeft in de zevende Giro-rit zijn eerste overwinning geboekt. De neoprof van Omega Pharma-Lotto hield het peloton met favorieten net af op de Montevergine di Mercogliano, een beklimming van tweede categorie. Pieter Weening blijft leider.

kopgroep met Montaguti, Bak, Visconti, Pineau en Canuti probeerde het  peloton te verschalken in de korte rit met twee klimmetjes van tweede categorie.

De jarige Hoogerland liet niet begaan. Hij reed in zijn eentje de kloof van twee minuten dicht en knapte meteen ook het meeste werk op in de kopgroep, maar tevergeefs.

Op de slotklim van de Montevergine di Mercogliano ontsnapte De Clercq in de eerste van acht ritten met aankomst bergop. In het peloton bleven de favorieten naar elkaar kijken en zo kon de Belg, die zijn benen niet voelde, naar een voorsprong van een halve minuut rijden.

Op den duur kreeg De Clercq de pedalen moeilijker rond en kwam de rest toch dichter. De Clercq richtte zijn blik naar voren en weigerde halsstarrig om te kijken. Hij hield aan de streep geen seconde meer over op grote namen als Scarponi, Kreuziger en Garzelli. Het is de eerste overwinning bij de profs voor de 24-jarige renner van Omega Pharma-Lotto.

De Nederlander Pieter Weening hield stand in het peloton met grote namen en blijft leider.

(bron : sporza.be )

 

Advertenties