spacer
spacer
 

Rouwende Gadret schenkt Ag2r eerste winst in Giro
Written by admin   
Wednesday, 18 May 2011 19:32

John Gadret (Ag2r) heeft de elfde rit in de Ronde van Italië gewonnen, een etappe van Tortoreto Lido naar Castelfidardo die voortdurend op en af ging en geen minuut verveelde. De Fransman viel in de laatste hellende meters de vroeg ontsnapte Dani Moreno om de hals en liet hem ter plaatse achter. Joaquim Rodriguez schoot nog een tweetrapsraket af, maar de Spaanse springveer kwam te laat. Giovanni Visconti eigende zich de derde plaats toe. Alberto Contador bekeek het van kortbij allemaal met een goedkeurend oog. De Spanjaard blijft de Giro rustig verder domineren.

Roze trui Contador zag het vandaag aanvankelijk allemaal graag gebeuren. Een vluchtersgroep met onder meer Christophe Le Mével en Steven Kruijswijk, twee jongens die dicht in het klassement stonden en op zoek gingen naar de leiderstrui, kreeg van 'El Pistolero' vrije baan. Saxo Bank wou de trui immers gerust enkele dagen uit handen geven. De ploegen van Roman Kreuziger (Astana), Androni (Rujano) en Farnese (Visconti) beslisten er evenwel anders over.

Scarponi faalt
Met vereende krachten knabbelden ze aan hun achterstand op de elf leiders, waarvan Dani Moreno en Ignatas Konovalovas uiteindelijk als laatsten overbleven. Bij het begin van de hellende slotkilometers hadden de twee nog 45 seconden, maar door een tempoversnelling van Lampre, in dienst van thuisrijder Scarponi, werd dat snel meer dan gehalveerd. Scarponi had echter niet zijn beste benen en het was Gadret die van al dat werk kon profiteren. Rodriguez en Visconti kwamen niet eens in zijn buurt en moesten genoegen nemen met de dichtste ereplaatsen. 

( bron: hln.be) 

 

Advertenties