spacer
spacer
 

Cavendish wint sprint van de rechtblijvers
Written by admin   
Thursday, 19 May 2011 16:23

De Brit Mark Cavendish heeft zijn tweede ritzege behaald in de Giro. Na een vlakke etappe langs de Adriatische kust was hij de snelste van het peloton, dat flink werd uitgedund door een val in de slotkilometers. Contador blijft in het roze.

Gisteren kregen de renners geen meter vlak voor de wielen, vandaag was het wel een biljartvlakke etappe. Vier vluchters (Golas, Ricci Bitti, Clement en Ayala) zetten de sprintersploegen aan het werk.

Het kwartet had een maximale voorsprong van bijna 5 minuten, maar vooraan standhouden was onbegonnen werk. De hele HTC-Highroad-ploeg reed zich immers uit de naad voor Cavendish.

HTC-Highroad bleef het peloton mennen en stuurde de sprinters door enkele haakse bochten. Niet iedereen kon het goeie spoor volgen, want door een val stond meer dan de helft van het peloton met de voet aan de grond.

Cavendish maakte het werk van zijn ploeg af en won voor Appolonio en Petacchi. Het was wellicht de laatste kans in de Giro voor de spurters, want nu volgt het echt zware werk. Voor Cavendish het moment om de Giro "ciao" te zeggen.

Omdat de grote val in de laatste drie kilometer gebeurde, worden de tijdsverschillen niet doorgerekend. Aan de stand verandert er dus niets, Contador behoudt de roze trui.

( bron : sporza.be)

 

Advertenties