spacer
spacer
 

Rujano krijgt ritzege cadeau, Contador steviger in het roze
Written by admin   
Friday, 20 May 2011 16:45

Alberto Contador heeft zich op de Grossglockner een stuk steviger in de roze trui gehesen. De Spanjaard liet de overwinning in de dertiende rit dan wel aan de Venezolaan José Rujano, zijn concurrenten voor de eindzege gaf hij andermaal het nakijken. Scarponi, Nibali en konsoorten kregen ruim anderhalve minuut aangesmeerd. Morgen doet de Giro de beruchte Monte Zoncolan aan, maar dat Contador nu al gewonnen spel heeft, lijkt zo goed als zeker.

Etna

Op Alberto Contador staat in deze 94ste Giro geen maat. Eén forse prik van de Spanjaard en de rest van het pak ligt op apegapen. Dat leerde ons de rit op de flanken van de Etna, op de Grossglockner was het niet anders. Nadat een vlucht van zestien renners, met daarbij onze landgenoot Kristof Vandewalle, ten einde liep, gingen de Nederlander Weening en de Colombiaan Sarmiento aan de haal. Ver droeg hun poging niet, waarna Contador het buskruit bovenhaalde. Enkel Rujano, ook al Contadors metgezel op de Etna, kon het moordende tempo van de Spanjaard aan. Scarponi en andere Nibali's kraakten.

Bedeesde Rujano
De voorsprong van het kopduo liep stelselmatig op, zodat het alleen afwachten was of Contador de ritoverwinning dit keer wél aan Rujano zou laten. De roze trui ging de laatste 500 meter op kop in, maar drong niet aan toen Rujano hem 'remonteerde'. Het resultaat op de streep was een grappig beeld van een weifelende Rujano, die bedeesd beide armen in de hoogte stak. Contador telde intussen zijn winst uit, die op eerste achtervolger Nibali nu ruim drie minuten bedraagt. Zaterdag staat de veertiende etappe in deze Ronde van Italië op het programma, een rit over 210 km met start in het Oostenrijkse Linz en aankomst op de top van de mythische Monte Zoncolan.

 

Advertenties