spacer
spacer
 

Nieve wint, maar Contador speelt kat en muis
Written by admin   
Sunday, 22 May 2011 17:59

Euskaltel heeft een tweede loodzware Dolomietenrit op rij gewonnen. Na Igor Anton op de Zoncolan zaterdag was Mikel Nieve zondag de beste op de Val di Fassa. Alberto Contador liet de rest van de favorieten op de slotklim ter plaatse en zit nog wat steviger in het roze.

18 renners, onder wie Bakelants en Seeldraeyers, reden nog voor de eerste van vijf cols weg en kregen bijna elf minuten. In schuifjes viel die groep uit elkaar.

Hoogerland probeerde het, maar Garzelli kwam alleen boven op de Passo Giau, met 2.236 meter het dak van de Giro. In de groep der favorieten liet Nibali zich als een steen naar beneden vallen in de afdaling en liet Contador achter.

Maar die inspanning betaalde de Italiaan van Liquigas even later cash. Een gebeten Contador sloeg Nibali terug op de laatste twee cols.

Op de slotklim naar Gardeccia Val di Fassa ging Nieve op en meteen over stervende zwaan Garzelli. Contador toonde voor de zoveelste keer in deze Giro dat hij de beste is. Hij wachtte niet af, maar sprong alleen weg. Hij raapte Bakelants op, toen die nog op de derde plaats reed, en eindigde op een zucht van Garzelli.

Bakelants moest in de laatste kilometers nog tien renners laten passeren en eindigde dertiende. Nibali verloor uiteindelijk meer dan anderhalve minuut.

( bron : sporza.be)

 

Advertenties