spacer
spacer
 

Contador deelt ook in klimtijdrit weer een tik uit
Written by admin   
Tuesday, 24 May 2011 16:00

Alberto Contador heeft in de Giro in de klimtijdrit naar Nevegal nog maar eens de tegenstand weggeblazen. Contador had een ruime voorsprong op Vincenzo Nibali, die enkele seconden terugpakt op Michele Scarponi. Toch zijn er in de stand nauwelijks verschuivingen.

Stefano Garzelli won vorig jaar de klimtijdrit op de Kronplatz en had ook nu lang de beste tijd met 29'41". Tot de top zes passeerde: José Rujano deed er een serieuze hap af, maar Vincenzo Nibali deed nog beter: 29'29".

Michele Scarponi kon de schade op Nibali beperken tot vier seconden en behoudt een comfortable bonus op zijn voornaamte concurrent voor de tweede plaats.

Wie deze Ronde van Italië zal winnen, dat lijdt steeds minder twijfel. Alberto Contador overtuigde zijn concurrenten opnieuw van zijn meesterschap. De Spanjaard was bijna een halve minuut sneller dan Nibali, die aan de voet van de klim nog de bovenhand had.

Op het podium wees Contador meermaals naar de hemel, waarmee hij zijn overwinning opdroeg aan zijn maandag overleden landgenoot Xavier Tondo. Voor Contador is het na de zege op de Etna zijn tweede overwinning in deze Giro. In de tussenstand heeft hij al bijna vijf minuten voorsprong op Scarponi.

( bron : sporza.be)

 

Advertenties