spacer
spacer
 

Capecchi primus in achttiende etappe Giro
Written by admin   
Thursday, 26 May 2011 17:48

Eros Capecchi heeft de achttiende etappe in de Ronde van Italië voor zich opgeëist. Hij maakte deel uit van een oorspronkelijke kopgroep van zeventien renners, waarvan er uiteindelijk drie overbleven. In het spurtje met drie was de Italiaan van Liquigas-Cannondale sneller dan Marco Pinotti en Kevin Seeldraeyers. Contador blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

Pas op zestig kilometer ontstond er een kopgroep. Zoals al vaker deze ronde was het opnieuw Jan Bakelants die de aanstichter was. De Belg kreeg nog zestien man met zich mee, waaronder Bram Tankink, Kevin Seeldraeyers, Carlos Sastre en twee mannen uit de top twintig: Marco Pinotti en Dario Cataldo. De maximale voorsprong van de kopgroep bedroeg 4’35.

Op de Passo di Ganda versplinterde de kopgroep volledig en toen de kruitdampen opgetrokken waren, bleven Kevin Seeldraeyers (Quick Step), Marco Pinotti (HTC-Highroad) en Eros Capecchi (Liquigas-Cannondale) over. Ze reden samen naar de top, waar bovenop Gianluca Brambilla(Colnago-CSF) maar vijftien tellen toe gaf op de drie.

( bron : wielerflits.nl)

 

Advertenties