spacer
spacer
 

RadioShack stuurt Fränk Schleck naar de Giro
Written by admin   
Monday, 30 April 2012 17:16

Fränk Schleck, vorig jaar derde in de Tour, stond lang niet te springen om naar de Giro te gaan. "Mijn seizoen was opgebouwd om te pieken in de Tour", zegt de Luxemburger.

Maar de 32-jarige Schleck wordt wel kopman van zijn ploeg RadioShack in Italië. "Ik heb niet dezelfde voorbereiding achter de rug als mijn concurrenten, maar dat hoeft niet slecht te zijn."

"Mijn conditie is niet zo slecht en die kan enkel beter worden in de komende weken. Bovendien is de Giro een van de monumenten in het wielrennen. Het wordt alvast een grote uitdaging voor mij."

Schleck kon onder meer door pech geen goeie resultaten neerzetten in de klimklassiekers. Toch is manager Johan Bruyneel ervan overtuigd dat Schleck iets kan doen in de Ronde van Italië. "Ik zie heel wat kansen voor Fränk en voor de ploeg", zegt Bruyneel. "Fränk is een geboren leider en een ploeg moet een leider hebben. Hij heeft getoond dat zijn conditie op de goeie weg is en ik denk dat hij iedereen kan verrassen."

Bruyneel: "Zoals in 2008"

Bruyneel heeft goeie ervaringen met renners die pas laat weten dat ze naar de Giro trekken. Zo won hij in 2008 de Giro met Alberto Contador, toen die pas op de valreep aan de start kwam. 

"Dit doet me inderdaad een beetje denken aan de Giro van 2008. Toen kregen we met Astana pas een week voor de start een uitnodiging en we pakten de eindzege", zegt Bruyneel.

(sporza.be)

 

Advertenties