spacer
spacer
 

Garmin grijpt de macht in de ploegentijdrit
Written by admin   
Saturday, 12 May 2012 16:22

Na de rustdag heeft de Giro zich met de ploegentijdrit opnieuw op gang getrokken. Garmin, met onder anderen de Belg Sébastien Rosseler, was daarin de sterkste ploeg en dat bracht de Litouwer Ramunas Navardauskas in het roze.

Het Giro-peloton had gisteren een rustdag na de reis vanuit Denemarken, waar de eerste drie ritten waren, naar thuisbasis Italië.

Verona werd het strijdtoneel van een ploegentijdrit, waarin de BMC-ploeg de roze trui van Taylor Phinney probeerde te verdedigen. Maar daarin slaagde BMC niet.

BMC moest al vroeg terrein prijsgeven op de betere ploegen en het hielp niet dat Phinney een bocht verkeerd inschatte en door het gras reed. Enkele sprieten bleven nog een hele tijd aan zijn versnellingsapparaat hangen.

Katjoesja werd de uitdager van Garmin, maar de Russen konden uiteindelijk niet op tegen de specialisten en verloren acht seconden. Onder anderen Sébastien Rosseler en Tyler Farrar mochten juichen op het podium. En de Litouwer Navardauskas juichte het hardst, want hij mocht de roze trui aantrekken omdat Rasmussen onderweg moest afhaken.

(sporza.be)

 

Advertenties