spacer
spacer
 

Mark Cavendish is ongenaakbaar in de Giro
Written by admin   
Saturday, 12 May 2012 16:25

Mark Cavendish heeft zijn tweede ritzege behaald in de Giro. De Engelsman, die maandag nog zwaar ten val kwam, won in Fano de massasprint. Hij vierde zijn overwinning op het podium met zijn kersverse dochter op zijn arm.

Bij Lotto-Belisol waren ze met een plan opgestaan: Kaisen én Bulgac glipten mee in een vierkoppige vlucht. Echt succesvol was de onderneming niet, want de twee Lotto-renners moesten er op de laatste klimmetjes onherroepelijk af. De Negri en De Marchi hielden het iets langer vol, maar ook zij werden teruggefloten.

Een massasprint was onvermijdelijk, maar die werd afgewerkt zonder Farrar. De nummer 2 in de stand kon het peloton bergop niet volgen. Ondanks zijn verwondingen was Cavendish weer de snelste.

Met een slapende dochter Delilah Grace, slechts een paar weken oud, kwam Mark Cavendish het podium opgelopen. "Het was de eerste keer dat ze mij zag rijden, dus ik wou per se winnen", zegt de trotse vader.

"Eigenlijk voelde ik mij niet zo goed. Sinds mijn val neem ik heel wat pijnstillers en slaap ik niet zo goed. De vorm is nochtans goed, dus op de klimmetjes kon ik makkelijk volgen."

"Zonder mijn team had ik vandaag niet kunnen winnen. Het was eigenlijk niet de bedoeling dat het vandaag op een sprint zou uitdraaien, maar mijn team hield me steeds goed voorin. Goss maakte me op het einde toch nog nerveus."

(sporza.be)

 

Advertenties