spacer
spacer
 

Ventoso pikt zijn ritje mee in de Giro
Written by admin   
Thursday, 17 May 2012 10:59

Francisco Ventoso (Movistar) heeft de negende rit in de Giro gewonnen. De Spanjaard was een van de weinige sprinters die overeind bleef in de laatste kilometers. "Die valpartij was mijn schuld", zegt Filippo Pozzato.

Op 500 meter van de streep lag een linke bocht. De renners waren gewaarschuwd, maar vielen toch. Topsprinters Cavendish en Goss konden de val niet ontwijken en gingen ook tegen de grond. Ventoso profiteerde. De 30-jarige Spanjaard sprintte naar de dagzege.

"Als er nog zo'n grote groep overblijft, is er altijd een risico op valpartijen", sprak winnaar Ventoso. "Ik heb me de hele week gespaard, omdat ik wist dat het vandaag een lastige aankomst was. Ik ging goed door de bocht, zag een gaatje en kroop erin."

Filippo Pozzato nam de schuld op zich voor de massale valpartij in de laatste bocht. "Het was mijn fout", zegt de Italiaan. Ik kreeg schrik toen Matthew Goss (foto) die laatste bocht zo ruim nam. Ik greep
naar mijn remmen en toen ging het mis."

"Ik bied mijn verontschuldigingen aan dat ik de val veroorzaakt heb. Ik hoop dat Goss, die een vriend is, en de anderen er geen ernstige blessures aan overhouden. Ikzelf heb schaafwonden aan één kant en ook mijn pols doet zeer. Maar ik ben niet van plan te stoppen."

(sporza.be)

 

Advertenties