spacer
spacer
 

Rodriguez slaat een dubbelslag in Assisi
Written by admin   
Thursday, 17 May 2012 11:02

Joaquim Rodriguez heeft in Assisi de tiende Giro-rit gewonnen. De Spanjaard was de sterkste op de nijdige slotklim naar de bekende basiliek. Hij wordt ook leider. "Met mijn conditie zit het wel snor", zegt Rodriguez.

Zes renners, onder wie de al eerder bedrijvige Keizer en Minguez, hoopten de geplande sprint op de laatste klim te vermijden. Maar Katjoesja stak zijn intenties met Rodriguez niet weg en dus werd het verschil nooit echt groot.

In de finale maakte de Nederlander Slagter indruk, maar Rodriguez pakte het tactisch goed aan. Niemand had een antwoord op zijn eindschot. Hesjedal verliest het roze, Schleck veel tijd.

"Het is mij gelukt! Ik heb nu zowel in de Tour, de Vuelta als de Giro minstens één etappe gewonnen", zegt een gelukkige Rodriguez.

"De laatste 500 meter waren nochtans niet echt lastig vandaag. Ik had verwacht dat het zwaarder zou zijn, want ik hoopte wat meer tijd te pakken in de stand. Als je voor de eindzege gaat, telt elke seconde. Afwachten wat de toekomst brengt, maar met mijn conditie zit het wel snor."

(sporza.be)

 

Advertenties