spacer
spacer
 

Ferrari is de snelste in een chaotische sprint
Written by admin   
Thursday, 17 May 2012 11:09

Roberto Ferrari (Androni Giocattoli-Venezuela) is de winnaar van de elfde etappe. Opnieuw werd de massasprint ontsierd door een valpartij in de laatste scherpe bocht op enkele honderden meters van de streep. Ondanks dat Mark Cavendish goed door de bocht kwam, moest hij zijn meerdere erkennen in Ferrari, Francesco Chicchi (Omega Pharma-Quick Step) en Tomas Vaitkus (Orica-GreenEdge).

De veroorzaker van de massale valpartij in het Deense Horsens, reed ditmaal wel een correcte sprint. Op de mooiste zege uit zijn carrière was dan ook helemaal niks aan te merken. De Italiaan hield ondanks de verwarring na de laatste bocht zijn hoofd uitstekend koel.

Tot 350 meter van de streep liep alles volgens plan voor Sky Procycling en Mark Cavendish in het bijzonder. De vroege vlucht was tijdig gegrepen, late uitvallen werden geneutraliseerd en de Sky-trein liep gesmeerd. Maar een scherpe bocht op 350 meter van de streep gooide roet in het eten.

Waar de mannen van Cavendish en de wereldkampioen zelf snelheid verloren in de bocht, had Tomas Vaitkus (Orica-GreenEdge) de ideale lijn te pakken. De Litouwer had een gaatje, bedacht zich geen seconde en ging de sprint van ver aan. Roberto Ferrari zoog zich naar het wiel van Vaitkus, terwijl Cavendish op gepaste afstand bleef hangen. Dan was al duidelijk dat de Brit zijn hattrick niet ging voltooien.

Het duel Vaitkus-Ferrari was ook snel beslist. Ferrari had duidelijk meer power over dan Vaitkus en vloog er direct voorbij. De renner van Androni Giocattoli-Venezuela had vervolgens alle tijd om de ritzege uitbundig te vieren. Uit het niets duwde Francesco Chicchi zijn wiel als tweede over de finish, voor Tomas Vaitkus. Mark Cavendish moest genoegen nemen met een vierde plek.

(cyclingstory.nl)

 

 

Advertenties