spacer
spacer
 

Lars Bak schenkt Lotto-Belisol ritzege in Giro
Written by admin   
Saturday, 19 May 2012 13:15

Lars Bak (32) heeft Lotto-Belisol een zeer knap succes bezorgd in de Giro. De Deen was het koelbloedigste in de heuvelachtige twaalfde rit, over 155 km van Seravezza naar Sestri Levante. De hardrijder was de beste van een kopgroep van aanvankelijk negen, in de finale zeven. Sandy Casar (FdJ) had alle pech van de wereld: tweede in de etappe en net geen vier minuten bonus om het roze van Joaquim Rodriguez over te nemen.

"Dit is de mooiste zege (Baks dertiende profoverwinning, nvdr.) uit mijn loopbaan", glunderde Bak. "Ik wist dat ik energie moest sparen onderweg. Ik was niet bij de sterkste op de klimmetjes, echt steil waren ze gelukkig niet. Ik kon aanklampen en op het goede moment vertrekken. Ik moet mijn ploeg Lotto-Belisol bedanken voor de kans die ze me hier geven. In de Tour zal ik weer in dienst van Jurgen Van den Broeck, André Greipel en Jelle Vanendert rijden.

Eén lenderuk Bak
Scandinaviërs en koelbloedigheid, dat is een huwelijk dat gensters slaat. Wat Bak demonstreerde in de slotfase was bijzonder sterk. Met één lenderuk ontdeed hij zich van Casar, Bakelants, Andrey Amador, Amets Txurruka, Ivan Santaromita en Jackson Rodriguez, nochtans geen pannenkoeken. Martijn Keizer en Michal Golas (Omega Pharma-Quick.Step) hadden de rol dan al gelost. De Pool mocht wel nog de bergtrui afhalen.

Snipperdag peloton
Het peloton had er geen zin vandaag. Rodriguez smeedde met zijn ploegleider Valerio Piva snode plannen om het roze uit handen gegeven om zo zijn ploegmakkers de komende dagen te ontlasten. Aan Casar of Santaromita bijvoorbeeld. Vier minuten waren daarvoor nodig, hun bonus liep zelfs op tot zeven minuten. Tot Liquigas het welletjes vond en de kloof meteen terugbracht naar vier minuten. In de slotkilometers deden ze er nog eens een flinke homp aan af. Morgen staat etappe 13 op het programma, tussen Savona en Cervere (121 km), de voorlaatste kans voor de spurters.

(hln.be)

 

Advertenties