spacer
spacer
 

Nummer drie voor Cav in Giro
Written by admin   
Saturday, 19 May 2012 13:18

Mark Cavendish (Sky) heeft zijn derde ritzege beet in de Ronde van Italië, een evenaring van zijn record in de Giro. In de razendsnelle slothectometers moest de Brit nog even de benen stilhouden, maar dat belette hem niet om Alexander Kristoff (Katusha) en Mark Renshaw (Rabobank) terug te wijzen. Joaquim Rodriguez (Katusha) mag in het roze de Alpen aanvatten. Morgen begint de Giro dus echt met de eerste echte bergrit met aankomst in Cervinia.

De kortste rit in deze Giro, amper 121 km tussen Savona en Cervere, was niet meteen de meest boeiende. Met onderweg enkel een helling van vierde categorie op het menu was deze rit gesneden koek voor de sprinters. Het peloton controleerde de vlucht (het duo Martijn Keizer en Elia Favilli) en de voorbestemde massaspurt kwam er ook.

Daarin leek Cavendish lange tijd ingesloten te zitten, maar hij vond alsnog een gaatje en haalde het al bij al makkelijk voor de Noorse kampioen Kristoff en de Australiër Renshaw. Cavendish verstevigt zo ook zijn leidersplaats in het puntenklassement. Morgen trekken de renners het hooggebergte in en moeten ze in een etappe over 206 km van Cherasco naar Cervinia over twee cols van eerste categorie, de aankomst ligt op 2000m hoogte.

(hln.be)

 

Advertenties